Når du handler Safran fashion merket skal du smile og ha god samvittighet, du støtter slowfashion og rettferdig arbeid! Jeg, Rakel har sammen med gode støttespillere vært rundt og sjekket forholdene på de forskjellige stedene der vi får klærne produsert. Derfor vet jeg med sikkerhet at de som syr og produserer klærne mine har gode arbeidsforhold.

Vi fokuserer på "slow fashion". Alle klærne er laget for hånd, med masse kjærlighet, i små kolleksjoner og med en langsiktig tanke bak hvert design. Safran fashion kommer ikke med nye kolleksjoner stadig vekk. I motsetning til «fast fashion» der det handler om at produksjonen ruller unna med mange kolleksjoner i året, bruk og kast, maksimalt pressede priser og sultelønn til de ansatte. Vi har et ansvar for miljøet og fremtiden!

Under ser du bilder fra batikk og farge produksjonen i Indonesia og de fantastiske sydamene i Vietnam ♡ Det er mange herlige og flinke mennesker som er med i prosessen fra ide til ferdig produkt. Et produkt må gjennom mange liv, meninger og hjerter før det kan bli ditt.

 

Dette er den fantastiske sjefen i systuen, som heter Hien. Denne damen er en gledesspreder, omtenksom, forsåelsefull og perfeksjonist. Det er en glede å samarbeide med sånne damer, det gjør alt lettere og enda morsommere. Vi har hatt erfaring med motsetninger før, dette kan ta knekken på alle gleder og drømmer. Hien er damen som vi utvikler design med, hun syr de mest innviklede designene for oss. Siden hun har et fantastisk talent og hun vil at alt skal bli perfekt. Hun har flere herlige damer som hjelper henne å sy. Hien passer på at alle på arbeidsplassen har det bra, som blant annet at de tar pauser, får lønn til rett tid, fridag på søndag og at miljøet på arbeidsplassen er bra.

Dette er våres råe agent Hiep, som vi kaller Ly. Denne herlige dama hjelper oss med oversetting, finne stoff, orientere seg i byer, se over produksjonen før den blir sendt og mange flere praktiske utfordringer. Hun hadde vi kjent 6 år før hun startet å jobbe for oss. Hun gikk på stranden å solgte smykker, så fikk vi et nærmere og nærmere forhold. Det er så fantastisk å kunne gi Ly ekstra jobb, det er så rørende å se hvor mye det betyr for henne. Hun har to barn og en mann, de bor med svigerforeldrene sine i et stort rom. Nå sparer hun til sitt eget hus. Vi håper Safran fashion går som det suser og hun kan få drømmen sinn oppfylt. Dette er våres drøm også, vi vil samarbeide med mennesker som er ærlige, snille og som ikke har så mye penger til overs.

Vietnamesisk frokost. Her ser du Ly, datter, ektemannen, min mamma og pappa.

Her ser du meg på stoffjakt etter det perfekte stoffet.  

Her ser du stoff produksjonen i Indonesia. Så kult å se hvordan stoff kan bli skapt og forvandlet. Liten og lokal familiebedrift. Vi elsker å støtte de små lokale bedriftene.

TAKK FOR STØTTEN OG INTERESSEN. Dere er delaktige og dette gjør vi sammen, uten dere fantastiske kunder hadde hadde ikke Safran fashion vært mulig. Mange bekker små, gjør en stor å. Sammen gjør vi en forskjell. En slår 1000, to slår 10000! Uten dere kunne ikke noe av dette vært mulig.